2020-02-26 09:24:34• hírek • Szatmár.ro

Hadadon járt a Vándortáncház

A III. Vándortáncház keretén belül, Szatmárnémeti és Mikola után 2020. február 22-én Hadadon farsangi táncházat rendeztek.


A hadadi Kisakácvirág néptánccsoport meghívásának eleget téve együtt ropták a táncot a környező falvak táncoslábú ifjai, de távolabbi településekről is érkeztek meghívottak. A szomszédos Bogdánd, Szér, Hadadnádasd, Lele tánccsoportjai mellett, a távolabbi Ákosról, Dobráról, Szatmárnémetiből, Óváriból, Szamoskrassóról és Mikolából is érkezett táncosok, hogy közösen búcsúztassák a telet, zárják le a farsangi időszakot.

Az est fénypontja a Röpike néptánccsoport előadása volt, mely megkoronázta az eseményt. Kicsik és nagyok fáradhatatlanul ropták a táncot a Soroglya zenekar zenéjére. Szünetekben zsíros kenyérrel és teával csillapították éhségüket, szomjúságukat a táncosok.

A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki Kása Zsoltnak és Melindának, az oktatásban és szervezésben nyújtott segítségért, illetve hogy elhozták magukkal a Röpikét, akik előadásukkal nemcsak régi néphagyományt elevenítettek fel, de mindenkit megnevettettek, emelve az est színvonalát.

De illesse ugyanakkor köszönet a Hadadi Polgármesteri Hivatalt és a Helyi Tanácsot, továbbá azokat a magánszemélyeket, akik anyagi támogatásukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez, illetve hála és köszönet a lelkes szülők közreműködéséért is, a mintegy 200 meghívott megvendégelésében.

Íjra Bakk Judit főszervező.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: